Sommarens faror

Undvik sommarens alla faror så kan både du och din hund njuta av semestern.

Håll koll på algblomningarna där du tänkt bada din hund. Hunden kan bli mycket sjuk om den får i sig vatten där det förekommer algblomning.

Se till att hunden har fästinghalsband eller fästingdroppar och att du plockar eventuell fästing så snart du ser den. Att känna över hunden varje dag efter en promenad i skogen är ingen dum idé. Fästingburna sjukdomar kan göra din hund mycket sjuk.

Är det väldigt mycket mygg kanske det är smartare, att på kvällen då det börjar skymma, promenera längs med öppnare vägar. Inte bara du blir störd av myggen utan även hunden. Mygg kan också bära på sjukdomar.

Ska du åka utomlands med din hund, se då till att du kollar upp med din veterinär vilka vaccinationer som gäller i det land du skall besöka och vilka rekommendationerna från veterinären är. För visst vore det väl tråkigt om din fyrfotade vän blev sjuk under semestern?

När det är dags att åka och handla eller göra andra bestyr så då till att din hund inte lämnas kvar i den varma bilen. Om det så är 20 grader utomhus kan det väldigt fort bli 40 grader i bilen. Mer bra tips om detta finner du påSKKs hemsida http://www.skk.se/nyheter/2012/5/bilen-en-dodsfalla-for-hunden/.