Restauranger erbjuds gratis specialdesignad doggy bag

Svenska Kennelklubben vill slå ett slag för miljön och har därför tagit fram en gratis doggy bag som restaurangerna kan erbjuda sina kunder.

Alldeles för mycket mat kastas i soporna på restauranger, det håller Svenska Kennelklubben med om och meddelar därför idag att de tagit fram en gratis doggy bag till landets restauranger. Doggy bag:en levereras ihop med en dekal som restaurangen kan sätta upp som talar om för gästerna att de här kan be att få sina rester i Svenska Kennelklubbens miljötillverkade papperspåse istället för att bara lämna kvar dem. På påsen finns, förutom ett par hundraser och lite information om dessa, även råd om vilka rester som inte bör stoppas i påsen. Exempelvis lök och choklad som ju är livsfarligt för hundar.

Restauranger erbjuds gratis specialdesignad doggy bag

Vi på Hundintresse tycker att, oavsett om du ser denna dekal på restaurangen eller ej, kan du alltid be om att få dina matrester i en doggy bag. Antingen, om maten är passande, kan du sedan ge den till dina hundar, eller så kan du äta den till lunch dagen därpå och på så sätt slå ett slag för miljön.