App, app, app!

Snart är det mobil app-fest här på Hundintresse.se. Vi snackar Android, uppdateringar, tips-funktioner och massor av andra nyheter.

Vi har de senaste tre veckorna arbetat på en uppdatering till Iphone- och Ipad-appen HundSverige som innebär en snabbare app med snyggare och tydligare karta. Dels i form av nya ikoner som alla går i samma stil och dels i form av nya funktioner.

Vi har valt att lyssna på er som äger appen och tagit till oss av kritiken. Dels har det funnits många som vill att kartan inte ska visa hela Sverige som standard, utan istället zooma in där användaren befinner sig så att denna ser platser i närheten, och sedan kunna zooma ut för att hitta andra platser i Sverige. Det kommer bli verklighet i och med den nya versionen.

Dels är ni många som velat ha ett enklare sätt att tipsa om inofficiella och officiella hundvänliga platser. Hittills har vi fått in många tips via mejl men vi förstår såklart att det vore roligare att kunna tipsa andra användare direkt i appen. Den nya versionen innehåller därför en tipsdel där du via ditt Facebook- eller Twitter-konto kan tipsa andra användare med både bild, text och gps-lokalisering av platser. Denna del innehåller en kartvy så att användare kan se alla dessa tips på en karta, precis som den vanliga stadsguiden.

Vi har även lagt till en Senaste Nytt-del som håller koll på vårt Twitterflöde så att du alltid ser våra senaste Hundintresse-artiklar direkt i appen samt nytillagda platser.

HundSverige version 3.0

Android
Men det är inte allt. Vi har idag också påbörjat beta-testandet av HundSverige till Androidmobiler, något som vi fått extremt många förfrågningar om men som varit lite klurigt att lösa fram tills nu. Men alla som har en mobiltelefon med Android som mobilt operativsystem, till exempel HTC Desire eller Samsung Galaxy S2, kommer inom en kort framtid kunna klicka sig in i Android Market och hitta HundSverige där. Det blir samma typ av app som den som IOS-enheter har tillgång till idag. Så håll ut, nu är det inte långt kvar.

Logga in på Hundintresse med gratis hundintresse-app
Slutligen vill vi avsluta med att nämna ytterligare en app, som dock bara är i dess linda ännu. Det handlar om att vi ser att många av er som surfar in på Hundintresse gör detta via mobilen och vi vill förenkla för er så att det blir enklare att ladda upp bilder och annat. Vi arbetar därför på en Iphone- och Android-app som kommer vara gratis. Alla ni som har ett konto på Hundintresse kommer med andra ord kunna logga in på detta via en app och där sköta om era personliga profiler, mejla vänner, ladda upp bilder och filmer samt läsa nyheter.