6 hundiga filmtips till fredagsmyset

Nu är det snart dags för fredagsmys! Detta firar vi med en lista med sköna filmtips så att du har något bra att se på ikväll.

Red Dog

Red Dog (2011)
Genre: Komedi, drama, familj
Hundras: Kelpie/Cattle

Filmen sägs bygga på en sann historia och handlar om hunden Red Dog som lyckas förena ett helt samhälle samtidigt som han letar efter sin ägare som spårlöst försvunnit. Varför tänker jag inte berätta här men filmen handlar om en mycket lojal hund och är mycket gripande.

Länk: http://www.imdb.com/title/tt0803061/

Marley och jag

Marley och jag (2008)
Genre: Komedi, drama, familj
Hundras: Labrador

Familjen Grogan bestämmer sig för att skaffa en hund. Valet faller på Marley som visar sig vara en riktigt busig vovve, busigare än de trott från början. Men hans känsla för bus leder till att husse har massor att skriva i sin krönika i tidningen han arbetar för och Marley blir en viktig del i familjen. Filmen bygger på boken Världens värsta hund. I huvudrollerna hittar du Jennifer Aniston och Owen Wilson.

Länk: http://www.imdb.com/title/tt0822832/

Cujo

Cujo (1983)
Genre: Skräck, thriller
Hundras: Saint-Bernard

Skräckklassikern Cujo handlar om en vänligt sinnad hund som blir biten av en fladdermus och får rabies. Han personlighetsförändras och förvandlas snart till en ond hund som sprider skräck där han går. Stephen King har skrivit boken som filmen bygger på.

Länk: http://www.imdb.com/title/tt0085382/

Turner and Hooch

Turner and Hooch (1989)
Genre: Komedi, thriller, kriminaldrama
Hundras: Dogue de Bordeaux

Poliskonstapel Turner har högtflygande planer för sin karriär och tar på sig att lösa ett mordmysterium. Enda vittnet är den mördade mannens hund Hooch, som dessutom ska avlivas. Turner bestämmer sig för att ta hand om hunden. I huvudrollen ser du en ung Tom Hanks.

Länk: http://www.imdb.com/title/tt0098536/

Hachico - En vän för livet

Hachiko - En vän för livet (2009)
Genre: Drama, familj
Hundras: Akita

Ännu en film som bygger på en sann historia. Denna gången är det hunden Hachiko, eller Hachi som han kallas, som förlorar sin ägare, en professor som tagit hand om honom när han som liten var hemlös. När ägaren försvinner ger Hachi inte upp utan återvänder ständigt till platsen där de sågs senast. Richard Gere har huvudrollen i den här otroligt gripande filmen.

Länk: http://www.imdb.com/title/tt1028532/

Den otroliga vandringen

Den otroliga vandringen (1993)
Genre: Äventyr, barn, drama, familj
Hundraser: Golden retriever och Amerikansk bulldog

Två hundar och en katt ger sig ut på en färd för att återförenas med sina ägare (som egentligen bara åkt på semester och lämnat djuren hos en vän som bor flera mil bort). Under färden hem stöter den underliga trion på massor av äventyr och överraskningar, både från naturen och från andra djur. Samtidigt letar ägarna oroligt efter dem.

Länk: http://www.imdb.com/title/tt0107131/