4 kurser utöver det vanliga

Trött på alla vardagslydnadskurser? Sugen på att hitta på något nytt? Här är fyra kurser som passar alla.Att gå lite olika kurser med din nya vän är inte bara roligt utan hjälper dig även att hitta en aktivitet som du och din hund trivs med och samtidigt kanske lite nya hundvänner i närområdet. Här är fem kurser som sticker ut lite ur mängden.

Freestyle (dansa med din hund)
Vem behöver en människa till danspartner när den har sin bästa vän som säkert skulle tycka det vore jätteroligt med en svängom? Freestyle handlar om just det. Att dansa med sin hund och göra olika konster till musik. Det kan vara allt från enklare danssteg till avancerade cirkustrix, du bestämmer själv vilken nivå du vill lägga det på. Här ser du två som är riktigt duktiga på Freestyle: http://www.youtube.com/watch?v=iOf9kEuALWI&feature=related

Kantarell-sök
Alla gillar inte fart och fläkt och hopp och studs. Däremot är vi nog en stor skara som älskar skogens guld, och då syftar jag såklart på kantareller. Hur värmande är inte känslan av att hitta ett hemligt kantarell-paradis som bara du och din hund vet vägen till. Men de där ställena kan vara svåra att hitta för sådana klumpedunser som människan. Men vår fyrfotade vän har något som vi andra saknar, en utmärkt nos. Kombinera det med kantarell-kurs så har du snart ett helt eget kantarell-paradis på gångavstånd.

Klickerträning
Människan är som sagt inte jordens bästa djur i alla lägen, framför allt inte när det kommer till tajming. Och för att du ska kunna belöna hunden för rätt beteende krävs självklart att du belönar i rätt ögonblick. En klicker gör det hela lite enklare. När du lärt din hund klickersignalens betydelse kan du lära den oändligt med trix och annat kul mycket fortare än vad du kan göra med bara rösten och rörelser. Dels gör den samma ljud (kommando) varje gång (det har våra röster en tendens att misslyckas med) och dels är det lätt att klicka i precis rätt tillfälle. Gå en klickerkurs och se om det är något för dig och din vovve.

Rallylydnad
Inte bara roligt, utan det hjälper dig faktiskt i vardagen också. Här snackar vi inte lydnadsträning på elitnivå. Rallylydnadskurser går istället ut på att utföra enkla övningar längs en bana. När du går runt på banan mötet du skyltar som instruerar dig om vad du ska göra. Det är ungefär som en extra rolig vardagslydnadskurs. Här ser du en liten videosnutt på en kvinna och hennes fyrfota vän som tävlar i rallylydnad: http://www.youtube.com/watch?v=C4VcAy-pTyY&feature=related